Tereyağlı Tavuk

Tereyağlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kesim tavuk göğsü

Sos için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytin yağı
  • 2 diş sarmısak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Üstüne dökmek için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Tereyağlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuk göğsünü fotoğraftaki üzere keselim.
  2. Sonra bir kaba sos için bütün gereçleri koyalım karıştıralım.
  3. Tavuk göğsünü içine koyalım.
  4. 1 saat dolapta soslu formda bekletelim. Vaktiniz var ise 1 gece bekletin.
  5. Teflon tavaya tavuk göğsünü alalım ve artlı önlü pişirelim.
  6. Pişen tavukların yanına bir tatlı kaşık tereyağı koyalım eriyince tavukların üstüne gezdirelim.
  7. Sıcak servis edelim.Afiyet olsun.

Tereyağlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ajvar
Glutensiz Pırasa Böreği
Fırında Hamsi
Muhteşem Karaköy Pastane Poğaçası
Kıymalı Dolma Biber
İncir Reçelli Kurabiye
Hdabla | © 2024 |