Tereyağlı Tavuk

Tereyağlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kesim tavuk göğsü
Sos için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytin yağı
- 2 diş sarmısak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Üstüne dökmek için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Tereyağlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuk göğsünü fotoğraftaki üzere keselim.
- Sonra bir kaba sos için bütün gereçleri koyalım karıştıralım.
- Tavuk göğsünü içine koyalım.
- 1 saat dolapta soslu formda bekletelim. Vaktiniz var ise 1 gece bekletin.
- Teflon tavaya tavuk göğsünü alalım ve artlı önlü pişirelim.
- Pişen tavukların yanına bir tatlı kaşık tereyağı koyalım eriyince tavukların üstüne gezdirelim.
- Sıcak servis edelim.Afiyet olsun.
Tereyağlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




