Susamlı Kurabiye
Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı akı dışını susama bulamak için)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 2.5-3 su bardağı un
Üzerini bulamak için;
- Kavrulmuş susam
- Yumurta akı
Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında ki tereyağı, sıvı yağı, sirkeyi, yumurta sarısını, pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin.
- Elinizle yağ eriyene kadar karıştırın.
- Önce iki bardak unu ekleyip yoğurmaya başlayın kalan unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde (7gr) modüller koparıp yuvarlayın.
- Hamuru evvel yumurta akına sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişme müddeti fırına nazaran değişebilir. Benim 20 dakikada pişti afiyet olsun 🤗
Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











