Susamlı Kurabiye

Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı akı dışını susama bulamak için)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 2.5-3 su bardağı un

Üzerini bulamak için;

  • Kavrulmuş susam
  • Yumurta akı

Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına oda sıcaklığında ki tereyağı, sıvı yağı, sirkeyi, yumurta sarısını, pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin.
  2. Elinizle yağ eriyene kadar karıştırın.
  3. Önce iki bardak unu ekleyip yoğurmaya başlayın kalan unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde (7gr) modüller koparıp yuvarlayın.
  5. Hamuru evvel yumurta akına sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişme müddeti fırına nazaran değişebilir. Benim 20 dakikada pişti afiyet olsun 🤗

Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşlamadan Su Böreği (Yalancı Su Böreği)
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Glütensiz Peynirli Krep
Lokanta Usulü Mercimek Corbası
Fırında Pankek
Gelin Bohçası
Hdabla | © 2025 |