Fellah Mantısı (Etsiz, Kıymasız)
Fellah Mantısı (Etsiz, Kıymasız) Tanımı İçin Malzemeler
Fellahı için;
- 1 su bardağı bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
Yoğurtlu sosu için;
- 2 kase yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Haşlamak için;
- 2 litre su
Fellah Mantısı (Etsiz, Kıymasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım bulgur ve irmiği yoğurma kabına alalım üzerine bir su bardağı kaynar su ekleyip karıştırın ve üzerini kapatın.
- Biraz dinlendikten sonra üzerine unu salça baharatı yumurtayı ekleyip yoğuralım ben yoğurma makinasında yoğurdum. Az su ekleyip hamur kıvam alınca nohut büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ister ortasına yuvarlak batırın ister yuvarlak yapın bu halde hazırlayıp buzluğa da koyabilirsiniz.
- Hazırladığımız köfteleri kaynayan suda 10dakika haşlayalım süzüp soğumaya bırakıyoruz bir kasede yoğurdu sarımsak tuz ile çırpın soğuyan köftelerin üzerine dökelim en sonda yağda biberi yakıp üzerine dökelim fellah mantısı hazır afiyetle yiyebilirsiniz.
Fellah Mantısı (Etsiz, Kıymasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








