Fellah Mantısı (Etsiz, Kıymasız)

Fellah Mantısı (Etsiz, Kıymasız) Tanımı İçin Malzemeler

Fellahı için;

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yoğurtlu sosu için;

  • 2 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Haşlamak için;

  • 2 litre su

Fellah Mantısı (Etsiz, Kıymasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım bulgur ve irmiği yoğurma kabına alalım üzerine bir su bardağı kaynar su ekleyip karıştırın ve üzerini kapatın.
  2. Biraz dinlendikten sonra üzerine unu salça baharatı yumurtayı ekleyip yoğuralım ben yoğurma makinasında yoğurdum. Az su ekleyip hamur kıvam alınca nohut büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ister ortasına yuvarlak batırın ister yuvarlak yapın bu halde hazırlayıp buzluğa da koyabilirsiniz.
  3. Hazırladığımız köfteleri kaynayan suda 10dakika haşlayalım süzüp soğumaya bırakıyoruz bir kasede yoğurdu sarımsak tuz ile çırpın soğuyan köftelerin üzerine dökelim en sonda yağda biberi yakıp üzerine dökelim fellah mantısı hazır afiyetle yiyebilirsiniz.

Fellah Mantısı (Etsiz, Kıymasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Kedidilli Kup
Çilekli Tart
Karamelli Armutlu Kek
Çocuklar İçin Korsan Yumurta
Hindistan Cevizli Çıtır Rulolar
Puf Puf Yumuş Poğaça
Hdabla | © 2025 |