Sütlü Kırmızı Biber Çorbası

Sütlü Kırmızı Biber Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu un (ben glutensiz un kullandım lakin istenilen her çeşit un olur)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu pirinç (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Kuru nane

Sütlü Kırmızı Biber Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kırmızı biberleri minik minik doğruyoruz.
  2. Tencereye kırmızı biberleri alıp hiç yağ eklemeden birazcık kavuruyoruz. Bu kademe közlenme tadı oluşturuyor. Yakmamaya dikkat ediyoruz.
  3. Biberlerden köz kokusu gelince üzerine 1 çay bardağı kadar su ek edip yumuşayana kadar pişiriyoruz. İsteyenler bu adımı atlayıp biberi direkt olarak yağda kavurabilir. Ben yağın kavrulmasını istemediğim için sağlıklı bir sistem olarak bu halde ilerledim :).
  4. Biberler suyunu çekince terayağı ekleyip, bir kat daha kavuruyoruz.
  5. Kavrulan biberlerin üzerine un ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Un kokusu çıkınca salçayı ekleyip 1 dakika daha kavuruyoruz.
  6. Çorbamızda salçanın çiğ kokusu çıkınca suyu ek ediyoruz. (pirinç ekleyecekler için yıkanmış pirinci de ekleyip kaynamaya bırakalım. Pirinci yarıya pisince tuzunu atalım. Ben pirinç eklemeden devam ettim)
  7. Çorbamızı karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyip su oranını denetim ediyoruz. Gerekliyse ek su eklenebilir.
  8. Çorbamız büsbütün pişince sütü ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. Ardından ocağı kapatıp nanesini ekliyoruz. Uygunca karıştırıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. 🍀afiyet olsun 🍀.

Sütlü Kırmızı Biber Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Balkabağı Böreği
Şifalı Tavuk Çorbası
Kaşarlı Patatesli Nefis Atıştırmalıklar
İzmir Köftesi Tarifi
Tavada Yalancı Su Böreği Tarifi (Videolu)
Çay Demlenene Kadar Hazır Dereotlu Peynirli Gevrek Pastane Poğaçası ( Videolu )
Hdabla | © 2025 |