Sütlü Kırmızı Biber Çorbası
Sütlü Kırmızı Biber Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolusu un (ben glutensiz un kullandım lakin istenilen her çeşit un olur)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu pirinç (isteğe bağlı)
- Tuz
- Kuru nane
Sütlü Kırmızı Biber Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kırmızı biberleri minik minik doğruyoruz.
- Tencereye kırmızı biberleri alıp hiç yağ eklemeden birazcık kavuruyoruz. Bu kademe közlenme tadı oluşturuyor. Yakmamaya dikkat ediyoruz.
- Biberlerden köz kokusu gelince üzerine 1 çay bardağı kadar su ek edip yumuşayana kadar pişiriyoruz. İsteyenler bu adımı atlayıp biberi direkt olarak yağda kavurabilir. Ben yağın kavrulmasını istemediğim için sağlıklı bir sistem olarak bu halde ilerledim :).
- Biberler suyunu çekince terayağı ekleyip, bir kat daha kavuruyoruz.
- Kavrulan biberlerin üzerine un ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Un kokusu çıkınca salçayı ekleyip 1 dakika daha kavuruyoruz.
- Çorbamızda salçanın çiğ kokusu çıkınca suyu ek ediyoruz. (pirinç ekleyecekler için yıkanmış pirinci de ekleyip kaynamaya bırakalım. Pirinci yarıya pisince tuzunu atalım. Ben pirinç eklemeden devam ettim)
- Çorbamızı karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyip su oranını denetim ediyoruz. Gerekliyse ek su eklenebilir.
- Çorbamız büsbütün pişince sütü ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. Ardından ocağı kapatıp nanesini ekliyoruz. Uygunca karıştırıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. 🍀afiyet olsun 🍀.
Sütlü Kırmızı Biber Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










