Karışık Pide

Karışık Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • Az haşlanmış tavuk göğsü
  • 1 âdet kapya biber
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • Küçük uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tutam tuz

İçi için;

  • Rendelenmiş peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Karışık Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu bir kaba alın ortasına kuru maya, sıvı yağ, toz şeker, tuz ekleyip akabinde suyu ekleyin güzelce yoğurun ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurunuzu 1-2 saat dinlendirin ve küçük beze haline getirin 15 dk dinlendirin.
  3. Tavuk göğsünü rondoyla ezin kıyma hâline gelsin etinizi tavada kavurun akabinde yarım yemek kaşığı tuz ekleyin ve bir su bardağı sıcak su ekleyin suyu kuruyunca ocaktan alin.
  4. Başka bir tavada iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip rendelenmiş soğanınızı ekleyip kavurun akabinde küçük küçük doğradığınız biberi ekleyin kavurduktan sonra suyunu süzdüğünüz rendelenmiş domatesi ekleyiniz.
  5. Biraz kavurunca etinizi içine ekleyip pul biberi ekledikten sonra ocağı kapatın.
  6. Hamurunuzu bir tane alıp, uzunlama bir formda açın ve hamurunu tepsiye alıp içine iç harcını ekledikten sonra kenarlarını katlayın dilerseniz içine rendelenmiş peyniride koya bilirsiniz üzerine yumurta sarısını sürün.
  7. Isıtılmış 190 derecede 20 dk pişirin.

Karışık Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator
Bir Yufka İle Su Böreği Tadında Tava Böreği
Sebzeli Tavuk Çorbası
Tosunum Böreği (Kütahya’nın Meşhur)
Çikolata Soslu Pamuk Kek
Bu Bir Tost Meselesi (Yumurtalı Tost)
Hdabla | © 2025 |