Tart Kalibinda Kostebek Pasta
Tart Kalibinda Kostebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı un
- 1 adet vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
İçi için;
- 2 paket toz şanti
- Kremşantinin üzerindeki tarife nazaran süt
- 3 orta uzunluk muz
Tart Kalibinda Kostebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım daha sonra süt ve sıvıyağı ek edelim. Başka kalan materyalleri ek edip homejen kıvam olana kadar çırpalım ve yağlayıp un serptiğimiz kalıba harcımızı dökelim.
- 200 derece fırında denetimli pişirelim bu ortada harcı için üzerindeki tarife nazaran kremşantiyi çırpalım içine kup kup doğradığımız muzları kremşantiye karıştırıp dolapta dinlenmeye bırakalım.
- Soğuyan kekimizi hazırlayacağımız tabağa çıkarıp çok ince olmayacak formda içini oyalım ve oyduğumuz kekleri robottan geçirelim.
- Kekimizin ortasına bütün hazırladığımız muzlu kremşantiyi döküp, robottan geçirdiğimiz keki üzerine dökelim.
- Yaklaşık 4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Görsellerde adım adım nasıl yapılacağını ekledim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Tart Kalibinda Kostebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













