Tekte Tutan San Sebastian

Tekte Tutan San Sebastian Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram toz şeker (1, 5 su bardağından biraz fazla)
  • 60 gram un (dolu dolu 2 yemek kaşığı)
  • 4 adet yumurta (mutlaka oda ısısında olmalı)
  • 950 gram taze peynir (mutlaka oda ısısında olmalı)
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 500 gram krema (mutlaka oda ısısında olmalı)
  • Bir çimdik tuz

* bardak ölçüsü 200 ml

Tekte Tutan San Sebastian Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı ve şekeri mikserle yüksek ayarda 5 dk boyunca çırpın.
  2. Unu ve vanilya şekerini küçük bir kapta karıştırın ve elekten geçirerek çırptığınız harca katın.
  3. Önce kaşıkla karıştırın, akabinde mikserle yüksek ayarda 5 dk. Boyunca çırpın, tuz serpin.
  4. Peyniri ekleyin ve mikserle düşük ayarda pürüzler gidene kadar çırpın.
  5. Kremayı ekleyin ve biraz daha çırpın.
  6. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin.
  7. Tabansız kelepçeli kek kalıbını yerleştirin ve folyoyla sıkıca taban kısmının kenarları örtülecek formda kaplayın.
  8. Yuvarlak kestiğiniz yağlı kağıdı kalıbın iç tabanına yerleştirin.
  9. Şerit halinde kestiğiniz yağlı kağıdı duvar kısmına yerleştirin.
  10. Hazırladığınız harcı elekten geçirerek kalıba dökün.
  11. 210 derece evvelce ısıtılmış fansız fırında üstü karamelize oluncaya dek 30 dk civarı pişirin. Üstü kızarınca fırını açıp kalıbı sallayın oldukça dalgalı halde olmalı aksi halde çok sertleşir.
  12. Dilerseniz birinci sıcağı geçtikten sonra ya da bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Tekte Tutan San Sebastian Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

4 Çeşit Meze
Kremalı Sigara Tatlısı
Köz Patlıcanlı Kremalı Makarna
Reçelli Kurabiye
Havuçlu Tatlı
Kolay Puding
Hdabla | © 2025 |