Tekte Tutan San Sebastian
Tekte Tutan San Sebastian Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram toz şeker (1, 5 su bardağından biraz fazla)
- 60 gram un (dolu dolu 2 yemek kaşığı)
- 4 adet yumurta (mutlaka oda ısısında olmalı)
- 950 gram taze peynir (mutlaka oda ısısında olmalı)
- 2 paket vanilya şekeri
- 500 gram krema (mutlaka oda ısısında olmalı)
- Bir çimdik tuz
* bardak ölçüsü 200 ml
Tekte Tutan San Sebastian Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı ve şekeri mikserle yüksek ayarda 5 dk boyunca çırpın.
- Unu ve vanilya şekerini küçük bir kapta karıştırın ve elekten geçirerek çırptığınız harca katın.
- Önce kaşıkla karıştırın, akabinde mikserle yüksek ayarda 5 dk. Boyunca çırpın, tuz serpin.
- Peyniri ekleyin ve mikserle düşük ayarda pürüzler gidene kadar çırpın.
- Kremayı ekleyin ve biraz daha çırpın.
- Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin.
- Tabansız kelepçeli kek kalıbını yerleştirin ve folyoyla sıkıca taban kısmının kenarları örtülecek formda kaplayın.
- Yuvarlak kestiğiniz yağlı kağıdı kalıbın iç tabanına yerleştirin.
- Şerit halinde kestiğiniz yağlı kağıdı duvar kısmına yerleştirin.
- Hazırladığınız harcı elekten geçirerek kalıba dökün.
- 210 derece evvelce ısıtılmış fansız fırında üstü karamelize oluncaya dek 30 dk civarı pişirin. Üstü kızarınca fırını açıp kalıbı sallayın oldukça dalgalı halde olmalı aksi halde çok sertleşir.
- Dilerseniz birinci sıcağı geçtikten sonra ya da bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Tekte Tutan San Sebastian Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









