Et Yemeklerinin Yanına Veya Kahvaltıya Yiyebileceğiniz Efsane Biberli Meze Tarifi
Et Yemeklerinin Yanına Yahut Kahvaltıya Yiyebileceğiniz Efsane Biberli Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kıl biber ben acı tercih ettim siz çarliston kullanabilirsiniz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz damak tadınıza nazaran ayarlayın
- 6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağın biraz fazla su
Sosu için;
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı olağan yoğurt
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Et Yemeklerinin Yanına Yahut Kahvaltıya Yiyebileceğiniz Efsane Biberli Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavamıza yağımızı alıyoruz ,büyük büyük doğranmış biberlerimizi kızartalım.
- İnce ince doğradığımız sarımsaklarımızı ekleyelim bir dakika kavurmamız kâfi olacaktır.
- Daha sonra şekeri ,pul biber ,tuzumuzu da ekleyip birkaç dakika kavurup suyunu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte 6-7 dakika kadar yumuşaması için pişirelim.
- İsteğimiz yumuşaklığında olunca sirkemizi ekleyip ateşten alalım kapağını hafif açık koyup soğumasını sağlayalım.
- Cevizimiz bıçakla doğruyalım servis tabağına karıtırmış ve tuz eklemiş olduğumuz yoğurdu ekleyelim .
- Soğumuş biberlerimizide yoğurdun üstüne alalım yağınıda her tarafına dökelim üstüne cevizimizide serpiştirelim servise hazır.
Et Yemeklerinin Yanına Yahut Kahvaltıya Yiyebileceğiniz Efsane Biberli Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















