Üçgen Mantı

Üçgen Mantı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 6 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 150 gram kıyma
  • 2 soğan (suyu sıkılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane

Sosu için:

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık salça

Üçgen Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve tuzu karıştırıp ortasına çukur açıp 2 yumurtayı kırarak yoğurmaya başlıyoruz.
  2. 1,5 su bardağı suyu hamura denetimli bir halde ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
  3. Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit kesime bölüp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  4. Hamur dinlenirken iç harcı hazırlıyoruz. Soğanı rondodan geçiriyoruz.
  5. Kıyma, soğan ve baharatları yoğuruyoruz.
  6. Hamuru açmaya başlıyoruz.
  7. Bezelerin altına ve üstüne az un koyup oklava yardımıyla açıyoruz. Çok fazla inceltmeyin.
  8. Açılan hamuru kesiyoruz. Ben keserken eşit olması için fırın telini kullandım.
  9. Kesilen kesimlerin üstüne kıymalı harçtan koyuyoruz. Ve istediğimiz biçimde kapatıyoruz.
  10. Ben üçgen tercih ettim.
  11. Kapatılan hamurları yapışmaması için üst üste koymadım.
  12. Hamurları kurumaya birakiyoruz. ( daha süratli kuruması için fırınınız fan ayarını 75°’de çalıştırıp yaklaşık 10 dakika bekletirseniz mantılar kurur. ).
  13. Bir tencereye su ve tuz koyup kaynatıyoruz. Su kaynayınca içine mantıları atıyoruz. Yaklaşık 10 dakikada pişmiş oluyor.
  14. Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
  15. Salçalı sosu hazırlıyoruz.
  16. Tereyağ ve sıvı yağ tavada tereyağ eriyene kadar kızdırılır içine salça koyulup karıştırıyoruz. Afiyet olsun 😊.

Üçgen Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rokalı Mısırlı Salata
Dubai Çikolatası
Tavada Patatesli Kasarlı Yumurta
Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı
Lahana Sarması
Ev Yapımı Sağlıklı Jelibon (Videolu)
Hdabla | © 2025 |