Bulgur Pilavı Mezesi
Bulgur Pilavı Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çimdik nane
Bulgur Pilavı Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel bulgur pilavı mızı yapmakla başlıyoruz (bulgur ıslatmalıyız).
- İlk evvel tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyuyoruz.
- Tereyağı az eridikten sonra salça koyuyoruz ve biraz karıştırıyoruz.
- Karıştırdıktan sonra ıslanmış bulgurumuzu döküyoruz ve yeniden karıştırıyoruz.
- Karıştırdıktan sonra 1 çimdik tuzumuzu ve 2 bardak suyumuzu döküyoruz ve biraz karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra demlenmeye bırakıyoruz.
- Meze için 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çimdik nane atıyoruz ve demlenmiş pilavı mızı tabağa koyuyoruz ve üzerine döküyoruz afiyet olsun 🌼✨.
Bulgur Pilavı Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






