Nefis Ton Balıklı Tabule
Nefis Ton Balıklı Tabule Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ölçüsü: 200 ml
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1/4 (çeyrek) kadar isberg marul
- 3 adet büyük uzunluk domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 3 adet küçük uzunluk kırmızı soğan
- 4 kısım taze soğan
- Yarım beyaz peynir
Damak tadınıza nazaran:
- Maydanoz
- Kekik
- Nane
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- 2 adet limonun suyu
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet yağlı ton balığı konservesi
Nefis Ton Balıklı Tabule Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun geniş bir kaba ince bulguru alalım.
- Üzerine bir bardak kaynar su ek edelim kaşık yardımı ile karıştıralım ve kapağını kapatıp suyunu çeķip dinlenmeye bırakalım.
- Salata gereçlerini ince ince kıyalım.
- Kırmızı soğanı ince ince kıyalım ve elimizle suyunu sıkalım, lütfen. Ben piyazlık kıydım siz küp küp kıya bilirsiniz.
- Sıkılmış limon suyunu, nar ekşisini tuzu ve baharatı ek edelim ve karıştıralım.
- Salata gereçlerini ekleyelim.
- Soğanı ince ince kıyalım ben piyazlık kıydım siz küp küp kıya bilirsiniz. Elimizle suyunu sıkalım.
- Konserve ton balığını uygun bir kaba yağı ile alalım ve çatal ile balığı inceletelim.
- Tabulenin üzerine ek edelim.
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ek edelim bütün gereçleri karıştıralım ve tadına bakarak baharat ve tuzu gerekirse tekrar ilave edelim.
- Beyaz peyniri küp küp kıyalım ve tabule ye ek edelim kaşık yardımı ile karıştıralım.
- 1 saat buz dolabında bekletelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.
Nefis Ton Balıklı Tabule Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















