Beşamel Soslu Tavuk

Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kalçalı tavuk but
  • 1 adet büyük uzunluk patates
  • Yarım su bardağı bezelye
  • Yarım su bardağı küp havuç

Beşamel sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Bir çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı tuz ekleyerek haşlayalım.
  2. Haşlanan tavuklarımızı çok küçük olmayacak formda didikleyelim.
  3. Diğer yandan küp küp doğradığımız patatesleri biraz yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  4. Tamamen haşlamayın ki fırında pişerken ezilip püre olmasın.
  5. Aynı formda bezelye ve havuçları da haşlayalım. Şayet bezelyeniz ve havucunuz yoksa hazır garnitür de kullanabilirsiniz. Şayet garnitür kullanılacaksa evvelden bir taşım kaynaması önerilir.
  6. Ben iki kişilik küçük bir borcam tercih ettim.
  7. Fırın tepsinize sırayla patatesleri, bezelye ve havuçları ve en sona didiklenmiş tavukları ekleyelim.Eğer sebzeleriniz haşlanırken tuz koymadıysanız tavuğu koymadan evvel biraz tuz serpebilirsiniz.
  8. En son iki kepçe haşlanmış tavuğun suyundan alıp sebzelerin üzerine gezdirelim.
  9. Beşamel sosu için erittiğimiz tereyağında unu kavuralım.
  10. Daha sonra sütü ve tuzu ek ederek kaynayana kadar çırpalım.
  11. Kaynayan beşameli yemeğin üzerine yayıp üzerini folyo ile kapayım yaklaşık 30 dakika suyunu çekip patatesler büsbütün pişene kadar pişirelim.
  12. En son üzerini açıp kaşar rendesi ekleyip üzeri kızara kadar pişirmeye devam edelim.

Not: su ekleme sebebimiz patatesin tam olarak haşlanmamış olması ve öteki sebzelerle birlikte tavuk suyu eşliğinde pişmesinin daha hoş bir tat oluşturması sebebiyledir. Şayet sebzeleriniz büsbütün haşlanmışsa su koymanıza gerek yok. Direkt olarak kaşar peyniri ek edip pişmeye bırakabilirsiniz.

Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı)
Domates Çorbası (Kolay)
Kahvaltılık Acuka Sos
Patlıcanlı Çöp Şiş Tarifi
Tavuk Sote (Sac Tava Tadında)
Ispanaklı/Peynirli Rulo Börek (Yumuşacık)
Hdabla | © 2025 |