Muskat Cevizli Beşamel Soslu Krep Ruloları
Muskat Cevizli Beşamel Soslu Krep Ruloları Tanımı İçin Malzemeler
Krep için :
- 3 yumurta
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 350 ml süt
Beşamel sos için :
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
İç harcı için:
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 gram kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
Üzeri için:
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Muskat Cevizli Beşamel Soslu Krep Ruloları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krep için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabında çırpın.
- Yapışmaz yüzeyli bir tavaya bir kepçe kadar dökerek her iki tarafını da pişirin.
- Beşamel sos için tereyağı ve unu bir sos tenceresine alın.
- Unun rengi dönünceye kadar karıştırarak kavurun.
- Sütü azar azar ekleyin ve topaklanmaması için daima karıştırarak kaynatın.
- Tuz ve rendelenmiş muskat cevizini ek edip ocaktan alın.
- Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderden geçirin.
- İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Kıymayı ek edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
- Kıyma suyunu çekip büsbütün piştiğinde hazırladığınız beşamel sosu ek edip ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
- Soğuyan beşamel soslu kıymalı harçtan iki yemek kaşığı kadar alarak kreplerin ortasına yerleştirin ve dikdörtgen elde edecek formda sarın.
- Krepleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıp peynir erinceye kadar 8-10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Muskat Cevizli Beşamel Soslu Krep Ruloları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















