Salçalı Soğanlı Nohutlu Pirinç Pilavı

Salçalı Soğanlı Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Salçalı Soğanlı Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye zeytinyağı konulur.
  2. Yemeklik doğranan soğan atılıp kavrulur.
  3. Üstüne pirinç ve nohut eklenerek birkaç tıp çevrilir sonra salçası ve tuzu eklenir.
  4. Pirinçinizin ne kadar su aldigini biliyorsanız ona nazaran kaynar suyu da eklenip karıştırılır.
  5. Çok az karabiber de eklenip kapak kapatılır.
  6. Kaynamaya çıkınca altı kısılır suyunu çekene kadar pişirilir.
  7. Suyu çeken pilav üstüne pak bir havlu kapatılıp kapak kapatılır.
  8. 10-15 dk dinlendirilir servis edilir.

Salçalı Soğanlı Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Alinazik Kebabı
Kolay Pizza Tarifi
Tek Kişilik Lemon Bowl – Limonlu Kase Tatlısı
Blueberry Starbucks Keki
Tavuklu Bezelye Yemeği
Beyaz Gofretli Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |