Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 lisan sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 lt tavuk suyu
  • 1 avuç maydanoz

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tavukları haşlayıp ve didikleyin.
  2. Uygun bir tencereye sıvı yağ ekleyin.
  3. Soğanı ekleyip kavuralım akabinde kapya biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. 3 diş ince doğranmış sarımsağı ekleyin.
  5. Kavurduktan sonra unu ekleyip kavuralım un hafif kavrulunca tavuk suyunu ekleyip karıştırın.
  6. Karabiber ve tuzunu ekleyin. 15-20 dk pişirin.
  7. Kıyılmış maydanozları da ekleyip karıştırın. 5 dk daha kaynatıp kapatın.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun….

Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftali Rüyası (Şeftalili Kek)
Portakallı Fındıklı Kurabiye
Browni Kurabiye
Çilekli Rulo Pasta (Aşk Pastası)
Fırında Sütlaç
Bol Köpüklü Süt Kahve İçin
Hdabla | © 2025 |