Tahinli Muhallebi
Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 5 yemek kaşığı tahin
Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teli ile güzelce karıştıralım.
- Ocağın altını açıp karıştırarak pişirelim.
- Kaynayınca vanilya, tereyağı ve tahini ekleyip son kere güzelce karıştıralım.
- Kaselere servis edelim.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 3 saat dinlendirelim.
- Aceleniz varsa oda sıcaklığına geldikten sonra 20-25 dakika derin dondurucuda bekletebilirsiniz.
- Bu tanım ile 7 kase muhallebi elde ettim.
Tahinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













