Kırmızı Erik Meyve Suyu/Meşrubat

Kırmızı Erik Meyve Suyu/Meşrubat Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kırmızı erik ( içi kırmızı olmalı)
  • 7 litre su
  • 1 kg şeker

Servis ederken üzeri için;

  • 1 çay kaşığı chia tohumu (isteğe bağlı)
  • 1 dilim limon

Kırmızı Erik Meyve Suyu/Meşrubat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Erikleri güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve 7 litre su alabilecek büyük bir kazana ekleyin.
  2. Çekirdeklerini çıkardığımız eriklerin üzerine suyu ve şekeri ekleyin.
  3. Kazanın altını açıp kaynamaya başladıktan sonra 1 saat daha kısık ateşte kaynatın ve mühlet dolduğunda soğumaya bırakın.
  4. Soğuyan meyve suyunu blender dan geçirip sonra pasasını (kabuğu ağıza gelmesin diye )çıkarmak için süzgeçten geçirin ve hazır.
  5. Benim yaptığım meyve suyu 3 tane 2. 5 litre su şişesini doldurdu ve tadı hakikaten çok hoş oldu.
  6. Hazır aldıklarımdan farkı doğal olması ve daha sağlıklı denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun.

Kırmızı Erik Meyve Suyu/Meşrubat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıyarık
Sebze Taçlı Tavuk
Cheesecakeli Çörek
Yulaflı Tost
Osmanlı Mirası Enfes Süt Helvası
Ispanaklı Kek İle Magnolia Ve Pasta Yapımı
Hdabla | © 2025 |