Dubai Cup

Dubai Cup Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme dolu )

Çırparken;

  • 2 yemek kaşığı toz şanti
  • 2 yemek kaşığı soğuk süt ( muhtaçlık olursa kullanın )
  • 1 paket vanilya

Taban için;

  • 1.5 su bardağı kadayıf
  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı kreması

Ganaj;

  • 1 kutu sıvı krema
  • 180 gram çikolata ( bitter – sütlü karışık kullandım )

Dubai Cup Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için şeker, yumurta sarısı, nişasta ve un tencereye alınır.
  2. Çırparak süt eklenir.
  3. Pürüzsüz olunca ocağa alınır. Daima karıştırarak pişirilir.
  4. Pişen muhallebi biraz soğuyunca üzerine streç serilir ve buzdolabında 2 saat soğutulur.
  5. Soğuyan muhallebiye şanti ve vanilya eklenir. Çırpılmaya başlanır.
  6. Kıvam için gerek duyulursa az az soğuk süt eklenebilir.
  7. Kadayıf ince ince kıyılır, tavada daima karıştırarak kavurulur.
  8. Soğuyunca üzerine 2 kaşık fıstık kremsi eklenir ve karıştırılır.
  9. Çıtırlığını kaybetmemesi için katı bir taban hazırladım.
  10. Dileyen bu kademede 1 çorba kaşığı tahin ekleyerek daha sıvı bir taban elde edebilir.
  11. Kaselerin tabanına çıtır döşenir.
  12. Üzerine çırpılmış muhallebi eklenir. Bir saat kadar soğutulur.
  13. Bu esnada sıvı krema kaynatmadan ısıtılır.
  14. Çikolata eklenerek karıştırılır.
  15. Soğuyunca hazırlanan tatlının üzerine dökülür.
  16. Tamamen soğutulur ve süslenerek servis edilir. Afiyet olsun ❣️.

Dubai Cup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Mercimek Köftesi
Granola Tarifi
Hazır Tadında Ev Baklavası
Salçalı Erişte Çorbası
Külah Salata
Enfes Sosuyla Mısır Kaburga
Hdabla | © 2025 |