Dubai Cup
Dubai Cup Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme dolu )
Çırparken;
- 2 yemek kaşığı toz şanti
- 2 yemek kaşığı soğuk süt ( muhtaçlık olursa kullanın )
- 1 paket vanilya
Taban için;
- 1.5 su bardağı kadayıf
- 2 yemek kaşığı antep fıstığı kreması
Ganaj;
- 1 kutu sıvı krema
- 180 gram çikolata ( bitter – sütlü karışık kullandım )
Dubai Cup Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için şeker, yumurta sarısı, nişasta ve un tencereye alınır.
- Çırparak süt eklenir.
- Pürüzsüz olunca ocağa alınır. Daima karıştırarak pişirilir.
- Pişen muhallebi biraz soğuyunca üzerine streç serilir ve buzdolabında 2 saat soğutulur.
- Soğuyan muhallebiye şanti ve vanilya eklenir. Çırpılmaya başlanır.
- Kıvam için gerek duyulursa az az soğuk süt eklenebilir.
- Kadayıf ince ince kıyılır, tavada daima karıştırarak kavurulur.
- Soğuyunca üzerine 2 kaşık fıstık kremsi eklenir ve karıştırılır.
- Çıtırlığını kaybetmemesi için katı bir taban hazırladım.
- Dileyen bu kademede 1 çorba kaşığı tahin ekleyerek daha sıvı bir taban elde edebilir.
- Kaselerin tabanına çıtır döşenir.
- Üzerine çırpılmış muhallebi eklenir. Bir saat kadar soğutulur.
- Bu esnada sıvı krema kaynatmadan ısıtılır.
- Çikolata eklenerek karıştırılır.
- Soğuyunca hazırlanan tatlının üzerine dökülür.
- Tamamen soğutulur ve süslenerek servis edilir. Afiyet olsun ❣️.
Dubai Cup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















