Fırında Tavuk Patates Ve Közlenmiş Sebzeler
Fırında Tavuk Patates Ve Közlenmiş Sebzeler Tanımı İçin Malzemeler
- 8-9 adet tavuk baget
Tavuğun sosu için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası (isteğe bağlı)
- 1,5 çay kaşığı toz pul biber
- 1 çaykaşığı karabiber
- 1 çaykaşığı kadar kimyon (isteğe bağlı)
- 1,5 çay kaşığı sarımsak tozu yahut 2 diş sarımsak ezilmiş
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe bağlı bir tatlı kaşığı bal( karamelize bir tat verir )
Patates için gerekli gereçler;
- 6- 7 adet orta uzunluk patates
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2 -3 litre haşlama için su
Patatesin sosu için ;
- 7- 8 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1,5 çay kaşığı toz pulbiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çaykaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Varsa 1 çay kaşığı da patates yahut kaju baharatı
- 5- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
Közlemek için gereken sebzeler;
- 8 9 adet biber
- 3 4 adet patlıcan
- 2 3 adet domates
- İsteğe bağlı 1- 2 adet soğan (dilim dilim yapılarak közlenmeli )
Fırında Tavuk Patates Ve Közlenmiş Sebzeler Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patateslerimizi güzelce yıkıyoruz ,tenceremize suyu ve tuzu alarak kaynamaya bırakıyoruz .
- Sonra patatesleri atıyoruz tam 12- 13 dakika haşlamaya bırakıyoruz katiyen 12- 13 dakikayı geçirmiyoruz.
- Sonra tencereden alıp elma dilimleri halinde dilimliyoruz sonra tepsimize yağlı kağıdımızı seriyoruz ,yağımızı ve baharatlarımızı bir kapta karıştırıyoruz.
- Üzerine elma dilimleri halinde dilimlediğimiz patateslerimizi koyup güzelce sosluyoruz .
- Patates sosu yapıp patatesler ile karıştırıldıktan sonra kapta kalanların üzerine yağı ekleyin ve karıştırın sonra patateslerin üzerine yanlışsız gezdirin.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye patatesleri alıyoruz ve yere diziyoruz .
- Sonra 7- 8 adet tavuk bagetlerimiz de tüy varsa ocakta yakıyoruz sonra tavuk sosunundaki tüm materyalleri bir kapta karıştırıyoruz ve tavukları içine hoş bir formda harmanlıyoruz, en az bir saat tercihen 3 -4 saat olacak halde buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Patatesi hazırlamaya bu dinlendirme sürecinden bir saat evvel başlayınız ,buraya kadar yaptıktan sonra biber, patlıcan ,domates isteğe bağlı soğanlarımızı hoş ve yıkayıp tepsimizde konumlandırıyoruz ve evvelden 5 dakika alt üst fanlı halde ısıttığımız fırınımıza 60- 65 dakika 200 derece olacak halde sürüyoruz.
- Piştiğinden emin olup fırından alıyoruz ve hoş ve pratik lezzetli yemeğimizi afiyetle yiyoruz şimdiden herkese afiyet bal şeker olsun diyerek yemeğiniz nasıl oldu haydi yorumlara 😊😊😊😊😊😊.
Fırında Tavuk Patates Ve Közlenmiş Sebzeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










