Aşure

Aşure Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 200 gram kuru üzüm (sarı üzüm)
  • 150 gram kuru kayısı (şekerpare)
  • 150 gram kuru incir
  • 150 gram fındık içi
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 9 adet karanfil

Üzerine;

  • Ceviz içi

Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nohut ve kuru fasulyeyi bol su ile akşamdan ıslatın.
  2. Buğdayı evvel bir kaç su güzelce yıkayıp suyunu süzün sonra pak su ile ıslatın.
  3. Ertesi günü nohut kuru fasulye ve buğdayı başka tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın, sonra kuru fasulye ve nohutun suyunu süzün ancak buğdayın suyunu süzmeyin zira onun suyunu kullanacaksınız.
  4. Büyük derin bir tencereye evvel suyuyla birlikte haşladığınız buğdayı koyun üzerine haşladığınız nohut ve kurufasulyeyi ekleyin çubuk tarçın ve karanfili ekleyip karıştırın .
  5. Suyu az ise biraz daha su ekleyin gereçlerin üzerine geçsin su bu ortada kuru üzüm incir ve kayısıyı ıslatın.
  6. Bu biçimde 10 dakika daha kaynatın onlar kaynarken kuru kayısı ve inciri küçük küçük doğrayın.
  7. 10 dakika sonra kuru üzüm incir kayısıyı ve robotta irice çekilmiş fındık içini ve tozşekeri ekleyip karıştırın 10 dakika daha kaynatın.
  8. Servis kaselerine aşurenizi koyup üzerini çekilmiş ceviziçi ile süsleyin.Afiyet olsun.

Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Semizotu
En Kolay Mantı
Kedi Dili Bisküvi İle Borcam Tatlısı
Kır Pidesi
10 Dakikada Hazırlayabileceğiniz Arap Tava
Tam Buğdaylı Simit
Hdabla | © 2025 |