Aşure
Aşure Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 2 su bardağı toz şeker
- 200 gram kuru üzüm (sarı üzüm)
- 150 gram kuru kayısı (şekerpare)
- 150 gram kuru incir
- 150 gram fındık içi
- 2 adet çubuk tarçın
- 9 adet karanfil
Üzerine;
- Ceviz içi
Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nohut ve kuru fasulyeyi bol su ile akşamdan ıslatın.
- Buğdayı evvel bir kaç su güzelce yıkayıp suyunu süzün sonra pak su ile ıslatın.
- Ertesi günü nohut kuru fasulye ve buğdayı başka tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın, sonra kuru fasulye ve nohutun suyunu süzün ancak buğdayın suyunu süzmeyin zira onun suyunu kullanacaksınız.
- Büyük derin bir tencereye evvel suyuyla birlikte haşladığınız buğdayı koyun üzerine haşladığınız nohut ve kurufasulyeyi ekleyin çubuk tarçın ve karanfili ekleyip karıştırın .
- Suyu az ise biraz daha su ekleyin gereçlerin üzerine geçsin su bu ortada kuru üzüm incir ve kayısıyı ıslatın.
- Bu biçimde 10 dakika daha kaynatın onlar kaynarken kuru kayısı ve inciri küçük küçük doğrayın.
- 10 dakika sonra kuru üzüm incir kayısıyı ve robotta irice çekilmiş fındık içini ve tozşekeri ekleyip karıştırın 10 dakika daha kaynatın.
- Servis kaselerine aşurenizi koyup üzerini çekilmiş ceviziçi ile süsleyin.Afiyet olsun.
Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






