İtalyan Usulü Kremalı Kabaklı Makarna

İtalyan Metodu Kremalı Kabaklı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram bir paket fettuccine makarna
  • 200 ml krema
  • 2 adet iri rendelenmiş kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 /2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay fesleğen
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

İtalyan Metodu Kremalı Kabaklı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabakları yıkayalım, kabuklu bir formda rendenin iri kısmıyla rendeleyelim.
  2. Sarımsakları ince ince doğrayalım ,derin bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alalım .
  3. Üzerine rendelenmiş kabağı ve sarımsağı alıp sotelemeye başlayalım.
  4. Bu ortada öbür tarafta makarnayı haşlayalım.
  5. Kabak pembeleştikten sonra üzerine krema,tuz ve baharatları ekleyelim.
  6. Haşlanan makarnayı delikli kevgir yardımıyla kremalı karışımın üzerine alalım hafif sulu koyabilirsiniz rende kaşarı da ekleyip 1 dk karıştırdıktan sonra makarnamız hazır.
  7. 10 dk sonra isteğe nazaran dereotu serperek servis yapalım afiyet olsun 🙋‍♀️😋😋😋.

İtalyan Tarzı Kremalı Kabaklı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Ekler Tarifi
Lahana Sarması
Elmalı Rulo Kek
Muzlu Pudingle Magnolya(3 Malzeme İle)
İrmik Helvası
İçli Kete
Hdabla | © 2025 |