Sakallı Poğaça
Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un dışında bütün materyalleri bir kaba alıp çırpma teli ile çırpın.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun.
- 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip 15-20 dakikada o formda mayalandırın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 170°c fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Soğuyan poğaçaların yarısına kadar ortadan kesin içerisine peynir koyun, kestiğiniz kısımlara labne sürüp, küçük küçük doğradığınız maydanozlara batırın.
Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






