Sakallı Poğaça

Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un dışında bütün materyalleri bir kaba alıp çırpma teli ile çırpın.
  2. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun.
  3. 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip 15-20 dakikada o formda mayalandırın.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp 170°c fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  6. Soğuyan poğaçaların yarısına kadar ortadan kesin içerisine peynir koyun, kestiğiniz kısımlara labne sürüp, küçük küçük doğradığınız maydanozlara batırın.

Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Türlü
Böğürtlenli Porsiyonluk Cheescake
Köz Patlıcan Ezmesi
Tereyağlı Pirinç Pilavı
Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde)
Kıymalı Beşamel Soslu Patlıcan
Hdabla | © 2025 |