Demleme Usulü Makarna

Demleme Tarzı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım paket makarna
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tozbiber
  • Su

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 küçük diş sarımsak

Demleme Adabı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye sıvı yağ ve domates salçasını alıp birkaç dakika salçayı kavuralım.
  2. Makarnayı tencereye koyalım ve makarnaların üzerini geçecek kadar su ekleyelim lakin üzerini çok geçmesin.Karıştıralım.
  3. Tuz, tozbiber, karabiberi de ekleyelim ve orta ara karıştırarak pişirelim.
  4. Makarnalar güzelce pişince ocağın altını kapatalım.
  5. Su yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.
  6. Ocağın altını kapattıktan sonra sosu hâlâ sulu sulu ise 10 dakika orta ara karıştırarak beklerseniz tam kıvamında olacaktır.
  7. Üzeri için ezilmiş sarımsak ile yoğurdu karıştırıp makarnanın üzerine dökelim.
  8. Yoğurdu dökmeden makarna biraz soğumuş olsun yoksa yoğurt kesilir.

Demleme Yolu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tarifi (Mayasız)
Kırmızı Pancar Salatası (Mezesi)
Mayalı Pizza
Pudingli Ekşi Kremalı Milföy
Çikolatalı Kurabiye
Tavuklu Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |