Fırında Sağlıklı Sebze
Fırında Sağlıklı Zerzevat Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 3-4 adet kapya biber yeşil ve/veya
- 2 orta uzunluk patates
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Birer tutam kekik ve nane
Fırında Sağlıklı Zerzevat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri sirkede bekletip, görseldeki üzere doğuyoruz.
- Bu esnada domatesi rondodan geçiriyor ve püre haline getirip yarım çay bardağı su ile sos haline getiriyoruz.
- İçine bir tutam kekik ve nane ekliyoruz.
- Sebzelerin üzerine biraz zeytinyağı yağı, tuz ekleyerek 160* fırına 15-20 dk pişiriyoruz.
- Sebzeleri pişmeye yakın çıkarıp üzerine sosu ekliyoruz.
- Ardından 10 dk daha pişiriyoruz.
- Patateslerin üzeri kabuk kabuk pembeleşince hazır.
- Yoğurtlu yahut olduğu biçimde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 🫠.
Fırında Sağlıklı Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







