Fırında Sağlıklı Sebze

Fırında Sağlıklı Zerzevat Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 3-4 adet kapya biber yeşil ve/veya
  • 2 orta uzunluk patates
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Birer tutam kekik ve nane

Fırında Sağlıklı Zerzevat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri sirkede bekletip, görseldeki üzere doğuyoruz.
  2. Bu esnada domatesi rondodan geçiriyor ve püre haline getirip yarım çay bardağı su ile sos haline getiriyoruz.
  3. İçine bir tutam kekik ve nane ekliyoruz.
  4. Sebzelerin üzerine biraz zeytinyağı yağı, tuz ekleyerek 160* fırına 15-20 dk pişiriyoruz.
  5. Sebzeleri pişmeye yakın çıkarıp üzerine sosu ekliyoruz.
  6. Ardından 10 dk daha pişiriyoruz.
  7. Patateslerin üzeri kabuk kabuk pembeleşince hazır.
  8. Yoğurtlu yahut olduğu biçimde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 🫠.

Fırında Sağlıklı Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokum Kıvamlı Tavuk Kapama
Sütlü Brokoli Çorbası
Muzlu Cevizli Pankek
3 Renkli Kek
Coconut Bisküvili Pasta
Havuçlu Cevizli Cupcake (Pcos Dostu – Şekersiz – Sağlıklı Tatlı)
Hdabla | © 2025 |