Kumlu Pasta

Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Islatmak için:

  • 1 su bardağı süt ( ben bir çay kaşığı granül kahvede ekledim)

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket (80 gr) çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 paket hindistan cevizi
  • Kakao (isterseniz 1 paket kakaolu bisküvi)

Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için; yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır.
  2. Üzerine süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.
  3. Un, kakao, vanilya, kabartma tozu elenerek ilave edelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecede 30-35 dk pişirelim.
  5. Kreması için: süt, un, nişasta, şeker ve kakao tencereye alınıp karıştıralım.
  6. Kıvam alan krema ocaktan alınıp üzerine tereyağı, çikolata ve vanilya ekleyip karıştıralım. Fırından çıkan kekin birinci sıcaklığı çıkınca üzeri 1 su bardağı süt ile ıslatalım.
  7. Ilık kekin üzerine yaptığımız kremayı dökelim.
  8. Kremanın soğuduktan sonra hindistan cevizi yada bisküvi tozu ile kaplayalım.
  9. 4-5 saat dolapta dinlendirilir. Kıvam alan tatlı dilimlenir, istediğiniz formda süsleyip servis edebilirsiniz.

Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Kek
Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata
Rokalı Pancar Salatası
Evde Pratik Mac And Cheese Tadında Mantarlı Makarna
Kakaolu Ve Hindistan Cevizli Kurabiye
Buz Gibi Ev Yapımı Limonata
Hdabla | © 2025 |