Tartolet

Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için materyaller ;

  • 150 gram tereyağ yahut margarin
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tane vanilin
  • 2 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un

Kreması için gereçler ;

  • 500 ml süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 50 gram tereyağ
  • 1 tane vanilin
  • 1 paket krem şanti (muhallebi pişecek ve soğuduktan sonra konulacak)

Üzeri için;

  • İstediğiniz meyve

Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur materyallerinin un hariç hepsini karıştırıyoruz.
  2. Unu da yavaş yavaş ekleyip sert bir hamur elde ediyoruz.
  3. Yoğurduğumuz hamuru buzdolabına yarım saat dinlenmesi için bırakıyoruz.
  4. Hamurumuz dinlenirken biz de kremasını yapmaya geçiyoruz.
  5. Kremayı yaparken sütü, nişastayı ve şekeri bir tencereye koyup ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
  6. En son tereyağ ve vanilin de koyup altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Kabuk tutmaması için üzerini streç sinema ile kapatıyoruz.
  7. Dinlenen hamurumuzu iki yağlı kâğıt ortasına alıp açmaya başlıyoruz. Ve yuvarlak kesip tartolet kalınımızın içine yerleştiriyoruz.
  8. Hepsinde bu türlü devam ediyoruz, en son çatalla birlikte tabanına delikler açıyoruz çok kabarmasın diye.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
  10. Soğuyan kremamıza krem şanti ekleyip mikser yardımıyla düzgünce çırpıyoruz.
  11. Soğuyan tartoletlerimizin içine sıkma torbası yardımı ile kremamızan sıkıyoruz ve üzerine istediğimiz meyvelerden koyuyoruz.Afiyet olsun 🧁.

Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balık Çorbası
Fırında Tavuk Köfte, Brüksel Lahanası Ve Kereviz
Kıtır Nohutlu Semiz Salatası
Kuymak
Fırın Sütlaç
Limonlu Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2024 |