Tavuklu Makarna Şöleni

Tavuklu Makarna Şöleni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 modül tavuk göğsü ( küp küp doğranmış)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket ince uzun makarna
  • 1 tane kapya biber ( küp küp doğranmış)
  • 1 tane çarliston biber( küp küp doğranmış)
  • 1 tane soğan ( küp küp doğranmış)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kekik ( makarna sosu için)

Salata için ;

  • Çeyrek mor lahana
  • 2-3 yaprak marul
  • 5-6 kol maydanoz
  • 1 tane domates
  • Yarım limon
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Tavuklu Makarna Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel doğranmış tavukları sirke, yağ ve baharatlarla harmanlayın ve buzdolabında bekletin 2 saat kadar daha lezzetli oluyor.
  2. Makarnayı tuz ile haşlayın.
  3. Küp küp doğranmış soğan ve biberleri sıvıyağında kavurun, kavrulan materyallerin üzerine kekik ekleyin ve üzerine sütü ekleyin.
  4. Bir tık sos piştikten sonra üzerine makarnaları ek edip güzelce karıştırın.
  5. Marine olan tavukları evvelden ısıtılmış tencerede harlı ateşte pişirin yaklaşık 5 dk pişiyor.
  6. Bu evrede makarna ve tavuk hazır.
  7. Salata için gereçleri doğrayıp farklı bir yerde limon tuz ve yağı karıştırıp salataya dökelim.
  8. Ve menümüz hazır. Güzelce sunum yapalım deneyecek olanla yorum yaparsa çok sevinirim afiyet olsun.

Tavuklu Makarna Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek (Yumurtasız)
Dereotlu Labneli Poğaça (Mayasız)
Ek Gıda Dönemi Hızlı Kahvaltı
Limonata
Yoğurtlu Kabak
Mermer Kek
Hdabla | © 2025 |