El Açması Çıtır Börek (Oklavasız)
El Açması Çıtır Börek (Oklavasız) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağına yakın su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Bezeleri yağlamak için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
İç gereci;
- Peynir
- Maydanoz
El Açması Çıtır Börek (Oklavasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri karıştırıp sert bir hamur yoğurun.
- Hamuru 4 bezeye ayırıp üzerine streç sinema kapatıp 15dk dinlendirin.
- Bezeleri merdane yardımıyla servis tabağından biraz büyük olacak formda açın.
- Açtığınız mezelerden büyük olacak bir tepsiye hepsini bol bol yağlayarak üst üste dizin ve üstünü streç sinemayla kapatın 45 dk. Dinlendirin.
- Bezeyi geniş bir masanın üstünde elinizle yavaş yavaş çekiştirerek açın.
- Ufak yırtılmalar olabilir sorun etmeyin.
- Açtığınız bezeye peyniri yayın ve yuvarlayarak kapatın, sarın.
- Yağladığınız tepsiye yerleştirin öbür bezeleri de tıpkı halde açıp sarın.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fansız alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun🤌🏻🤌🏻.
El Açması Çıtır Börek (Oklavasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















