El Açması Çıtır Börek (Oklavasız)

El Açması Çıtır Börek (Oklavasız) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağına yakın su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bezeleri yağlamak için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ

İç gereci;

  • Peynir
  • Maydanoz

El Açması Çıtır Börek (Oklavasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri karıştırıp sert bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru 4 bezeye ayırıp üzerine streç sinema kapatıp 15dk dinlendirin.
  3. Bezeleri merdane yardımıyla servis tabağından biraz büyük olacak formda açın.
  4. Açtığınız mezelerden büyük olacak bir tepsiye hepsini bol bol yağlayarak üst üste dizin ve üstünü streç sinemayla kapatın 45 dk. Dinlendirin.
  5. Bezeyi geniş bir masanın üstünde elinizle yavaş yavaş çekiştirerek açın.
  6. Ufak yırtılmalar olabilir sorun etmeyin.
  7. Açtığınız bezeye peyniri yayın ve yuvarlayarak kapatın, sarın.
  8. Yağladığınız tepsiye yerleştirin öbür bezeleri de tıpkı halde açıp sarın.
  9. Önceden ısıtılmış 175 derece fansız alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun🤌🏻🤌🏻.

El Açması Çıtır Börek (Oklavasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Patlıcan Güzeli
Fırında Piliç Baget
Mantarlı Mercimekli Salata
Ev Yapımı Spagetti Bolognese
Çaylı Kurabiye
Vitamin Deposu Karnabahar Ve Havuç Salatası Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |