Fırında Çıtır Kabak
Fırında Çıtır Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet sakız kabağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kajun baharatı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- (sarımsak isteğe bağlı eklenebilir. ben cacığa eklemeyi tercih ettim )
- Cacık
- 1 adet salatalık rendesi
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir fiske nane
Fırında Çıtır Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklar istenilen boyutta çubuk biçiminde dilimlenir.
- Suyu bir kağıt havlu ile alınır kaseye alınır ,üzerine yağ ve baharatlar eklenerek harmanlanır.
- Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısınmış fırında 200 derece ızgara ayarında kızarana kadar pişirilir.
- Hazırlanan cacıkla birlikte servis edilir.
Afiyet olsun ❣️
Not!!! çıtır olması için mısır unu ölçüsünü arttırabilirsiniz 👍🏼 parmesan rendesini çok yakışıyor varsa ekleyebilirsiniz ve citirliğini da arttırıyor.
Fırında Çıtır Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















