Yüksük Çorbası (Videolu)

Yüksük Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı mantı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı su (yarısı etsuyu)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Pulbiber
  • Tuz

Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağını alalım. Eriyince salçayı koyup biraz çevirelim.
  2. Et suyu ve suyu ek edelim.
  3. Nohut, mantı ve tuzu koyalım.
  4. Kaynayınca kapağı aralıklı olarak kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  5. 15 dakika sonra denetim edelim.
  6. Pulbiber ve naneyi koyup pişince ocaktan alalım.
  7. Dondurucuda haşlanmış nohut ve kendi yaptığımız mantımız olunca, çok kısa müddette hazırlayabiliyoruz.
  8. İster mantı çorbası diyin, ister yüksük çorbası enfess bir lezzet kesinlikle deneyin.

Yüksük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstık Pare
Zeytinli Kuru Domatesli Mini Ekmekler
Enfes Limonlu Kek
Kışlık Mısır Haşlama
Pancar Salatası
Kelepçeli Kalıpta Tiramisu
Hdabla | © 2025 |