Limonlu Tiramisu ( Tam Bir Yaz Tatlısı )
Limonlu Tiramisu ( Tam Bir Yaz Tatlısı ) Tanımı İçin Malzemeler
Limon sosu için:
- 1 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
Kreması için:
- 250 gram labne peyniri yahut mascarpone
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı evvelden hazırladığınız limon sosundan
Alt taban için:
- 10 adet kedi lisanı bisküvi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım çay bardağı su
Limonlu Tiramisu ( Tam Bir Yaz Tatlısı ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye şeker limon suyu, yumurta, zerdeçal ve nişastayı alarak düzgünce çırpın, orta ateşte daima karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya yakın kıvam almaya başlayacaktır.
- Göz göz olunca içine tereyağını ekleyin ocaktan alın.
- Yağ eriyene kadar karıştırın.
- Sos oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın.
- Soğuyan limon sosundan 4 yemek kaşığını ayırın.
- Labne peyniri, sıvı krema ve şekeri bir kapta çırpın.
- Üzerine 4 yemek kaşığı limon sosunu ekleyin ve tekrar çırpın.
- Homojen ve akışkan bir krema elde edin.
- Limon suyu ve suyu karıştırın.
- Bisküvileri bıçakla üçe bölün.
- Kedi lisanı bisküvileri bu karışıma batırarak yavaşça yumuşatın.
- Kaselere evvel ıslatılmış kedi lisanlarını dizin.
- Üzerine hazırladığınız limonlu kremayı dökün üzerlerini bir kaşık yardımıyla düzeltin.
- En üstüne limon sosu dökün ve düzleştirin.
- Tatlınızı buzdolabında en az 4 saat, mümkünse bir gece dinlendirin.
- Servis önerisi dilerseniz benim yaptığım üzere ince limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
- Süslemek için tercih büsbütün size kalmış. Afiyet olsun! 🍋🍰.
Limonlu Tiramisu ( Tam Bir Yaz Tatlısı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













