Orman Meyveli Cheesecake
Orman Meyveli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için:
- 250 gram un
- 50 gram fındık tozu
- 80 gram şeker
- 1 paket vanilin şekeri
- 1 tutam tuz
- 200 gram yumuşak tereyağı
İç dolgu için:
- 500 gram yağsız quark (veya süzme yoğurt)
- 500 gram mascarpone
- 180 gram şeker
- 1 paket vanilyali puding tozu
- 50 gram un
- 2 yumurta (orta boy)
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 200 gram sıvı krema
- 200 gram orman meyvesi (taze ya da dondurulmuş)
Orman Meyveli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 200°c (fanlı fırın: 180°ç) dereceye ısıtın. 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin.
- Un, fındık tozu, şeker, vanilya şekeri ve tuzu bir kapta karıştırın.
- Tereyağını ekleyip yoğurun.
- Hamurdan bir elma büyüklüğünde kesim ayırın (üst için).
- Hem taban için kalan hamuru hem de ayırdığınız parçayı streç sinemaya sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenmiş hamuru kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin kenarlarınıda tıpkı formda hafif yükseltin.
- Çatalla birkaç yerden delin.
- Önceden ısıtılmış fırında 12-14 dakika pişirin ve çıkarıp hafif soğumaya bırakın.
- Quark (süzme yoğurt), mascarpone ve şekeri çırpın.
- Ardından puding tozu, un, yumurtalar, limon kabuğu ve sıvı kremayı ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.
- En son orman meyvelerini ekleyip spatula ile nazikçe karıştırın.
- Dolguyu, hâlâ sıcak olan pişmiş taban üzerine dökün.
- Buzdolabında dinlenmiş küçük hamur modülünü elinizle ufalayarak ig harcın üzerine serpiştirin.
- Kalıbı fırının yerleştirin ve 60 dakika pişirin.
- Fırından aldıktan sonra büsbütün soğumaya bırakın.
- Ardından tercihen buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Sonrasında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun! ✨
İpuçları: • dinlenmiş hamur pişerken daha hoş formunu korur ve kıyır kıyır olur. • cheesecake bir gün evvelce hazırlanırsa kıvamı oturur, tadı artar.
Orman Meyveli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















