Çilekli Baton Pasta

Çilekli Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Krema için;

  • 1 paket creme ole puding sade
  • 1 paket krema
  • Çilek

Çilekli Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaş ana kadar çırpalım ,daha sonra sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.
  2. Un ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyelim harcı söndürmeden el çırpıcısıyla karıştıralım.
  3. Karışımı fırın kağıdı serili tepsiye dökün evvelden ısıtılımış 170° fırında yaklaşık 15 -20 dakika kadar pişirin.
  4. Krema için hazır creme ole pudingi tanımına nazaran yapın daha sonra içine kremşanti yahut kremayı ekleyin 1,5 su bardağı sütü ekleyerek koyu kıvam alana kadar çırpın.
  5. Pasta soğuyunca kremayı sürün doğranmış çilek serpin, daha sonra eşit bir formda kesin ,ben cetvel ile ölçerek kestim tıpkı hizada olsunlar de üst üste gelecek biçimde katları dizin.
  6. Pastanın üstünü ve yanlarını kremayla kaplayın, üzerine istediğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz ,en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun🌸.

Çilekli Baton Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep Sarma
Kiraz Desenli Bisküvi
Köy Ekmeği
Perişan Kurabiye
Eti Fingerlı Pasta
Fırında Sebzeli Tavuk
Hdabla | © 2025 |