Köfteli Mantar Dolması Tarifi

Köfteli Mantar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

Mantar ve köfte için:

  • 10 adet büyük uzunluk mantar
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 tutam maydanoz (ince doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize nazaran ayarlanabilir)

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzeri için:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Köfteli Mantar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarların saplarını çıkarın ve kabuklarını soyun iç kısımdaki siyahlıkları bir tatlı kaşığıyla alın nemli bir bezle yavaşça de silin.
  2. Derin bir kaseye kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, galeta unu, yumurta ve baharatları ekleyin.
  3. Tüm gereçleri güzelce yoğurun.
  4. Mantarları doldurun: mantarların iç kısmına hazırladığınız kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak bastırarak doldurun.
  5. Bir kaseye salça sıvı yağ tuz ve sıcak suyu alarak salça eriyen kadar karıştırın.
  6. Üzerine hazırladığınız salçalı sosu gezdirin.
  7. Islatıp sıktığınız yağlı kâğıdı ötün.
  8. Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 25–30 dakika pişirin.
  9. Kaşarlı dokunuş: fırından almadan 5 dakika evvel üzerlerini açıp rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve peynir eriyip yavaşça kızarana kadar pişirmeye devam edin. 🍽️
  10. Servis önerisi: sıcak servis edin. Yanına yoğurt ya da pilavla şahane bir akşam yemeği olabilir 🍄afiyet olsun.

Köfteli Mantar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fellah Köftesi
Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava
Patlıcan Kızartması (Mısır Unlu)
Kolay Pasta | Çikolatalı Borcam Pastası
Çıtır Çıtır Peynirli Börek
Adana Kebap
Hdabla | © 2025 |