Pastel De Nata
Pastel De Nata Tanımı İçin Malzemeler
- 8 kare milföy hamuru
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 220 ml su
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 limon kabuğu
Muhallebi için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yumurta sarısı
Pastel De Nata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için su, şeker, tarçın ve limon kabuğunu bir tencere karıştırın ve kaynatın.
- Rengi hafif yoğunlaşınca tarçın ve limon kabuklarını çıkartın.
- Muhallebi için nişasta, un ve sütü farklı bir tencerede karıştırın. Yoğunlaşana kadar pişirin.
- Hazırladığımız muhallebiye şerbeti yavaşça dökerek karıştırın.
- Muhallebiyi ılımaya bırakalım ılıyan muhallebiye yumurta sarılarını tek tek ekleyelim.
- Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın.
- Milföyleri üst üste koyun ve merdaneyle açın.
- Açtığımız hamurları rulo yapıp keselim.
- Kestiğimiz hamurları muffin kalıbını kaplayacak formda yerleştirelim.
- Hamurların içine kremayı dökelim.
- Önceden 250 derecede ısıttığımız fırına koyalım. 15 dakika 250 derecede pişirelim.
- Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.
Pastel De Nata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













