Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt

Arası için :

  • 1 kase iri çekilmiş antep fıstığı yahut iri çekilmiş ceviz içi

Üzeri için :

  • 1 küçük uzunluk paket kakao
  • Dilerseniz üzerine çikolata da rendeleyebilirsiniz

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbeti için:) uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım ve kaynamaya bırakalım kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Ardından küçük bir sos tavasına tereyağı ekleyelim ve eritelim eridikten sonra ocaktan alalım ve sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Kullanacağınız borcamı yağlayalım.
  4. Daha sonra 1 tane bütün yufkamızdan yerleştirelim.
  5. Üzerine kenarlarında sarkan modülleri koparıp onu da yerleştirelim ve 1 yemek kaşığı hazırladığımız yağ karışımından gezdirelim.
  6. Tekrar yufkamızdan yerleştirelim üzerine sarkan kesimleri koparıp tekrar onu da yerleştirelim üzerine ve tekrar 1 yemek kaşığı yağ karışımından gezdirelim.
  7. Bu biçimde yufkaların yarısını tepsimize üst üste sıralayalım bu halde ortalarına yağ gezdirerek yufkaları yerleştirelim ( son 2 yufka kalana kadar ).
  8. Ardından orta gerecimizi serpelim bu basamakta fırınınızın alt üst fansız ayarda 170 derecelik ısınmaya bırakalım.
  9. Fıstıkları yerleştirdikten sonra üst için ayırdığınız son 2 yufkayı da üst üste ortalarına yağ gezdirerek.
  10. Yufkaları yerleştirme işlemlemi bittikten sonra kenardan taşan kısımlar varsa bıçak ile keselim ve üzerine kalan yağ karışımından sürelim.
  11. Ve dilediğiniz halde keselim ve evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında altı üstü nar üzere kızarana kadar pişirelim.
  12. Baklavamız pişerken biz de kenarda bekletmiş olduğumuz şerbetin sütünü ekleyelim ve bekletelim.
  13. Kızaran baklavamızı fırından alalım ve 10 dakikada kadar bekletelim ve soğuyan baklavamızın üzerine şerbeti her yerine gelecek halde gezdirelim .
  14. 1 saat şerbeti çekmesi için bekletelim ve üzerine kakao süzgeç yardımıyla baklavanın her yerine bu halde kaplıyalım ve buz dolabında dinlendirelim.
  15. Dinlenen soğuk baklavamız hazır.
  16. Üzerine toz antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcanlı Fasülye Yemeği
Pesto Menü
Mamursa
Patatesli Köfte
Tüm Kurabiyeleri Unutturacak Islak Kurabiye
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |