San Sebastian
San Sebastian Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram taze peynir (tuzsuz olacak)
- 200 gram labne
- 200 gram krema yağlı
- 100 gram toz şeker
- 1 buçuk yemek kaşığı un (tepeleme değil)
- 3 adet yumurta
- 1 pk vanilya
- 1 buçuk yemek kaşığı un
San Sebastian Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 220°c üst-alt fanlı ayarda ısıtmaya başlayın.
- 16-18 cm çapında kelepçeli kalıp kullanın.
- Kalıbın tabanına ve kenarlarına yağlı kâğıdı çokça serin (kenarlardan taşsın).
- Taze peyniri bir rondodan geçirin yahut tel süzgeçten ezerek pürüzsüzleştirin.
- Labne ve taze peyniri birlikte bir kaba alın, mikserle homojen olana kadar çırpın.
- Şekeri ve vanilyayı ekleyin, çırpmaya devam edin.
- Yumurtaları teker teker ekleyerek her seferinde düşük zamanda çırpın.
- Kremayı dökün, akabinde unu eleyerek karışıma katın. Kıvam çok sıvı olmalı fakat pürüzsüz.
- Kalıba dökün, birkaç kere tezgaha vurun.
- 220°c’de 25-30 dakika pişirin.
- Üzeri güzelce kahverengileşecek, ortası hafif sallanıyor olacak.
- Fırının kapağını hafif açık bırak 1 saat bekletin, bekletmezseniz üstü çatlar bi gece dolapta dinlendirin. Afiyet olsun.
San Sebastian Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







