Çikolata Dolgulu Kurabiye

Çikolata Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ yahut margarin
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz fındık(olmasada olur)
  • 4 yemek kaşığı dolu pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un ( denetimli ekleyin)

İç dolgusu için;

  • Sürülebilir çikolata

Çikolata Dolgulu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alın ve karıştırın, üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurdan modüller kopararak ortasını açın ve yarım tatlı kaşığı çikolata koyup kapatın ve yuvarlayıp tepsiye yerleştirin ( isterseniz bu süreci dondurma kaşığı ile de yapabilirsiniz görsellerde ki gibi).
  3. Tepsiye yerleştirin ve 180 derecede kızartmadan pişirin, büsbütün soğuduktan sonra isteğe nazaran pudra şekeri serperek servis yapın afiyet olsun 💐🤗.

Çikolata Dolgulu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Her Derde Deva Hamur: Pizza, Pide, Ekmek Tek Tarif!
Fırında Yumuşacık Köfte
Tahin Dolgulu Balkabağı Topları
Ramazanda Sahur İçin Buzlukta Tahinli Cevizli Çörek (Videolu)
Yulaflı Ekmek
Meyveli Yoğurt (Ara Öğün)
Hdabla | © 2025 |