Köz Domates Çorbası

Köz Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet sivri domates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı +1 yemek kaşığı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme değil)
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su

Köz Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri ikiye bölelim.
  2. Soğanları halka halka doğrayalım.
  3. Tepkiye alıp üzerine tuz, karabiber,kekik ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyip 180 derece evvelce ısıtılmış fırına atalım.
  4. Domatesler ve soğanlar yumuşayınca hepsini rondoya ekleyip çekelim. Blender de yapabilirsiniz.
  5. Tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağı ve unu alıp unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. Üzerine rondodan çektiğimiz domatesleri 2 bardak su ve 1 bardak sütü ekliyoruz. ( sütün kesilmemesi için süte sıcak sudan yavaş yavaş ekleyerek çorbaya ek edin. ).
  7. Ara orta karıştırarak çorbamızı kaynatalım. Gerekirse tuz eği yapalım. Kıvamı size koyu gelirse yarım bardak daha sıcak şu ekleyebilirsiniz.
  8. Kıtır ekmek ve kaşar peyniri remdesiyle sunum yaptım. Afiyet şifa olsun 😇.

Köz Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Çatlak Kurabiye
Annemin Prenses Tatlısı
Kış Salatası
Kayseri Yağlaması
Hazır Yufka İle Katmer
Patatesli Mantar Sote
Hdabla | © 2025 |