6 Kişilik Pankek Tarifi

6 Kişilik Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin

6 Kişilik Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  2. Sütü ek edip karıştıralım.
  3. Sonrasında un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştıralım.
  4. Pürüzsüz kıvam elde edelim.
  5. Yanmaz yapışmayan tavanızı ısıtıp, pankek harcından 1 kepçe olacak formda tavaya dökelim ve pişirelim.
  6. Tüm harç bitene kadar tıpkı süreç tekrarlanır.
  7. Afiyet olsun.
  8. Misafırıniz yoğunluğuna nazaran 2 katı yahut 3 katı yapılabilir tanımda bozulma olmuyor.
  9. Pankek hamuru evvelce hazırlanabilir lakin kabartma tozu en son eklenirse pişireceğinize yakın, fonksiyonunu kaybetmez.

6 Kişilik Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İç Bakla
Her Lokması Efsane! Evde Dubai Krep Nasıl Yapılır? (Videolu)
Gaziantep Usulü Taze Kuyruk Yağılı Dolma (Yaş Dolma)
Semizotu Salatası
Kıymalı Burrito
Japon Pankek (Bulut Pankek) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |