Kolay Az Malzemeli İrmik Helvası

Kolay Az Materyalli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Kolay Az Gereçli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerenin içerisine irmik ve margarini ekleyip, orta ateşte daima karıştırarak kavuruyoruz.
  2. İrmiğin rengi yoğunlaşınca üzerine 1,5 su bardağı şeker ve 2,5 su bardağı suyu ekleyip 1-2 defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  3. Helvamız suyunu çekip, hafif akışkan bir kıvam aldıktan sonra tenceremizin altını kapatıyoruz.
  4. Helvamızı ocaktan alıp biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. İster sıcak ister soğuk servis edin, her haliyle gönülleri fethediyor. Afiyet olsun.

Kolay Az Materyalli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanlı Peynirli Börek
Çok Lezzetli Çok Pratik Pizza Tarifi
Tavada Glutensiz Mısır Ekmeği
Çilekli Beyaz Çikolatalı Rulo Pasta
Yumurtalı Patates Yemeği (Pratik Ve Lezzetli)
Havuçlu Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi (Şifa Gibi Çorba)
Hdabla | © 2025 |