Şeker Yok Şerbet Yok Pişmaniyeye Rakip Un Helvası

Şeker Yok Şerbet Yok Pişmaniyeye Rakip Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı tahin
  • 3 çorba kaşığı bal

Şeker Yok Şerbet Yok Pişmaniyeye Rakip Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağımızı güzelce eritiyoruz unumuzu tavaya ekleyip çok kısık ateşte hiç durmadan karıştırıyoruz tahta kaşığın karşıtıyla bastıra bastıra kavuruyoruz.
  2. Helvamızın rengi kahverengi olmuyor fazla rengi değişmeden fotoğraftaki üzere rengi olması kafidir ben tam 20 dakika kavurdum ateşten alıp 5 dakika havalandıralım, daha sonra tahin ekleyelim ve karıştıralım helvamız kıvamı cıvıklaşabilir korkmayın.
  3. Daha sonra balı ekledikten sonra karıştırıyoruz çabucak kıvam alıyor zati istediğiniz formu verebilirsiniz ben elimde yuvarlayıp susama bulayıp, buz kalıplarına bir kısmını koydum serviste hoş olsun diye.
  4. Geriye kalan kısmınıda küçük bir kaba fırın kağıdı serip üstüne döktüm uygunca bastırdım kare kare kesip dolapta yarım saat beklettim servise hazır. Buzdolabında saklayın.

Şeker Yok Şerbet Yok Pişmaniyeye Rakip Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Kayısı Reçeli
Basmati Pirinçle Garnitürlü Pilav
Lor Peynirli Havuçlu Fit Börek
Yacan Aşı Çorbası
Antakya Usulü Kısır
Tavuklu Salata
Hdabla | © 2025 |