Beyti Kebabı ( Ev Usülü )

Beyti Kebabı ( Konut Metodu ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1-2 adet yufka

Beyti köftesi için:

  • 400 g kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber

Yufkalara ve üzerine sürmek için:

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Domates sosu için:

  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yanında servis etmek için yoğurt

Beyti Kebabı ( Konut Yolu ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 adet yufkayı ortadan ikiye kesin, daha sonra kestiğiniz yufkanın yarım tarafını eritilmiş margarin yahut tereyağ sürün, yumurta fırçası yardımı ile güzelcene yayın.
  2. Tek tarafını yağladığımız yufkanın geniş yerine köfteyi yerleştirin ve sarma sararmış üzere iki yanını katlanarak sarın.
  3. Daha sonra 3 parmak genişliğinde kesin yağlı kağıt üzerine yerleştirin.
  4. Üzerine eritilmiş margarini yumurta fırçası yardımı ile düzgünce sürün ve fırına koyun ve kızartın.
  5. Sosu için; 1 su bardağı rendelenmiş domates , 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber, pul biber ekleyin.
  6. Yarım çay bardağı su katın çözülmesi için akışkan bir kıvam olması için.
  7. Yanına da sarımsaklı yahut sarımsaksız yoğurt ile servis yapabilirsiniz, afiyet olsun :).

Beyti Kebabı ( Mesken Yöntemi ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzüm Kurutma
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay)
Damalı Kek Pasta
Sağlıklı Truff (Yağsız, Şekersiz, Unsuz)
İncir Uyutması Muhallebi
Karamelli Trileçe
Hdabla | © 2025 |