Baklava Kurabiye

Baklava Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket tahıllı bisküvi
  • 2 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı fındık parçaları
  • 80 gram çikolata

Baklava Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak cevizi ve bisküviyi öğütüyoruz daha sonra içine pudra şekeri, hindistan cevizi ve yumurta akını ekliyoruz. Karıştırıp, yoğurup hamuru hazırlıyoruz.
  2. Veviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
  3. 180 derecede 10 dakika fırınlıyoruz.
  4. Piştikten sonra evvel eritilmiş çikolataya banıp daha sonra fındık kesimlerine banıyoruz. Bir müddet soğuduktan sonra yemeye hazır olacaktır.

Baklava Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Patates Piyazı
Vinegret Salata Sosu
Çikolatalı Cupkek (Dondurucu İçin)
Sodalı Tepsi Böreği
Chia Tohumlu Smoothie
Sucuk İskender
Hdabla | © 2025 |