Salçalı Yaprak Sarma
Salçalı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı iri bulgur
- 3 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Sıcak su
- Zeytinyağ
Salçalı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağını dökün, ince doğradığımız soğanları ek edin, hafif kavurunca ince doğradığımız yeşil biberi de ek edin, biraz daha kavrulsun.
- Sonra salçayı ek edin, kavrulan salçanın içine de yıkadığımız pirinç ve bulguru da ek edip uygunca karıştırıyoruz.
- Kabuğu soyulmuş ince doğradığımız domatesti ve baharatları da içine atıp sıcak su ek edip hafif pişmeye yakın bırakıyoruz.
- Yerken baharatların hepsinin tadını alacak halde atıyoruz.
- Ocağın altını kapatıp ince doğranmış maydanozu ek edip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan iç harcını yaprak ile birleştirip sararak tencereye dizerek üzerine suyunu ekleyip pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Salçalı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















