Soğansız Kısır

Soğansız Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • Yarım limon
  • İsteğe nazaran 1-2 kol marul yahut kara lahana
  • 6-7 kol maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağından az zeytinyağı
  • Tuz
  • Kuru nane
  • İsot
  • Pulbiber

Soğansız Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kısır bulguruna tuz koyup ve üzerine sıcak su ekleyerek 15 dk dinlenmeye alacağız. Tuz için ölçü vermiyorum tuzun tat yoğunluğu değişebiliyor. Ben iri tuz kullanıyorum onu bir çay kaşığı kadar ekledim.
  2. Bulgura yavaş yavaş su ekleyerek karıştırıyoruz. Tüm bulgur ıslandıysa kâfi olur. Çok sulandırmayalım.
  3. Ardından salçayı zeytinyağında biraz kavurup içine 1′ er çay kaşığı pulbiber, nane ve isot ekleyip, ocaktan alalım.
  4. Ardından salça karışımını kısıra ekleyip karıştıralım. Burda kimi salçalar daha az renk verdiği için kısırın rengini etkileye bilir. Ona nazaran ekleme yapabiliriz. Tekrar dinlenmeye alalım.
  5. Domates, maydanoz ve salatalığı doğrayıp bulgura ekleyelim. Limon sıkalım. Afiyet olsun. 🫡

Soğansız Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Makarna
Ayva Tatlısı
Mısır Gevreği Çıtır Kurabiye
Bal Badem Tatlısı Baklava tadında
Kiymali Taze Fasulye
Çilekli Çikolatalı Pasta (Videolu)
Hdabla | © 2025 |