Pofuduk Pişi (Yağ Çekmeyen)
Pofuduk Pişi (Yağ Çekmeyen) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Ilık su
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Pofuduk Pişi (Yağ Çekmeyen) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu ılık suyla yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
- En az 40 dk bekletelim.
- Mayalanan hamuru açıp, istenilen büyüklükte keselim.
- Kızgın yağın içine atıp, hamuru banyo yaptırma biçimiyle kızartalım yani hamurun üzerine kızgın yağdan kaşıkla alıp dökmek üzere şişince çevirip, kızartıp, yağ çekmeyen pofidik pişilere sahip olacaksınız bu tarifle hamur kalmış pişiler olmayacaktır afiyetle 🙂
Pofuduk Pişi (Yağ Çekmeyen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











