Sebzeli Pirinç Tavası
Sebzeli Pirinç Tavası Tanımı İçin Malzemeler
- ½ çay kaşığı safran
- 400 ml zerzevat suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 200 gram basmati pirinçi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet havuç
- 1 sarı dolmalık biber
- 140 gram konserve mısır
- 100 gram dondurulmuş bezelye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
- Doğranmış maydanoz
- Kaju fıstığı
- Yoğurt
Sebzeli Pirinç Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce safran ve zerzevat suyunu kaynatın ve yaklaşık 5 dakika demlenmeye bırakın.
- Bu ortada, sarımsak ve soğanları soyun, sarımsağı ezin ve soğanları incecik doğrayın.
- Basmati pirincini bir kaseye koyun, üç kere soğuk suyla durulayın ve su berraklaşana kadar suyunu süzün.
- Bir tencerede yağı ısıtın, soğan ve sarımsağı saydamlaşana kadar soteleyin ve akabinde pirinci ekleyin.
- Pirinci kısaca soteleyin ve akabinde safran suyunu ekleyin. Her şeyi kaynatın, tuz ekleyin ve kapağı kapalı olarak 10 dakika kısık ateşte pişirin.
- Ardından, kapağı kapatın ve 10 dakika daha demlenmeye bırakın.
- Bu ortada, biberleri yıkayın, saplarını ve çekirdeklerini çıkarın ve şeritler halinde kesin. Havuçları soyup dilimleyin. Mısırı küçük bir süzgeçte süzün.
- Ardından, bir tavada tereyağını ısıtın ve zerzevatları saydamlaşana kadar kavurun.
- Son olarak safranlı pirinci ekleyin, her şeyi karıştırın ve tuz ve karabiberle tatlandırın. Afiyet olsun!!.
Sebzeli Pirinç Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














