Pandispanya

Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtanın sarısını başka beyazını başka yere kır.
  2. Sarısının üstüne şekeri dök krema kıvamına gelene kadar mikserin en yüksek devribde çırp. Çırparken sıcak suyu ekle sonra unu ve kabartma tozunu elek yardımıyla ekle lakin spatula ile aşağıdan üste hakikat karıştır.
  3. Yumurta beyazına tuzu ekle kremşanti kıvamına gelene kadar çırp hiç akmıcak biçimde.
  4. Beyazıyla sarısını yeniden spatula yardımıyla aşağıdan üste hakikat karıştırarak ekle kalıba dök.
  5. Önceden 180 derecede ısınmış fırına koy hiç açmadan pişir.

Not:Fırının tabanına sıcak su koy ki pandispanya yumuşak olsun fırından çıkardıktan sonra kalıbı aksi çevirerek soğut.
Afiyet olsun…

Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tane Tane Pilav
Patates Püreli Tavuk Graten
Tarhana
Pirpirim Aşı (Semizotu Yemeği)
Adana Kebap
Tavuk Tantuni (Ekmek Tarifi İle)
Hdabla | © 2025 |