Semizotu Turşusu (Pirpirim Turşusu)

Semizotu Turşusu (Pirpirim Turşusu) Tanımı İçin Malzemeler

  • Semizotu
  • 1 baş sarımsak
  • 8 tepeleme kaşık kaya tuzu
  • 2 adet limon
  • 1 su bardağı ve 1su bardağından 1.5 parmak eksik elma sirkesi
  • Alabildiği kadar içme suyu

Semizotu Turşusu (Pirpirim Turşusu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Semizotlarını güzelce yıkıyoruz toprağından arındırmak için bir mühlet beyaz şirkete bekletiyoruz uygunca toprağından arınana kadar tekrarlıyoruz.
  2. Kavanoza yıkadığımız semizotlarını yerleştiriyoruz belirli aralıklarla ortaya limon dilimlerini ve sarımsakları diziyoruz.
  3. Bütün semizotlarını yerleştirdikten sonra kalan limon dilimlerini ve sarımsakları kapak olarak yerleştiriyoruz.
  4. Bir kasede tuzu sirke ile eritiyoruz ve kavanoza döküp ağzına kadar içme suyu ile doldurup kapağını güzelce kapatıyoruz. Takribi 10/15 gün içerisinde olacaktır. Afiyet olsun 🩷

Semizotu Turşusu (Pirpirim Turşusu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Elmalı Kurabiye
Acı – Tatlı Soslu Tavuk (Soyasız)
Blendırda Çiğ Köfte
Peynirli Kapya Biber Sarma
Şekerpare
Ev Yapımı Bar
Hdabla | © 2025 |